Leksikon naravne in kulturne dediščine na Notranjskem

Pogoji uporabe

Portal enotranjska si bo prizadeval, da bodo na njem objavljeni čim bolj točni in resnični podatki, vendar pa za objavljene dokumente in podatke ne jamči in ne prevzema nobene pravne odgovornosti, ki se nanaša na natančnost, popolnost ali uporabnost katere koli informacije, produkta ali opisanega postopka.

 

Varstvo osebnih podatkov

Enotranjska spoštuje zasebnost uporabnikov in bo zbirala samo tiste podatke, ki jih uporabniki dostavijo prostovoljno. Ti podatki se bodo uporabljali samo za izboljšanje kvalitete portala in ne bodo posredovani tretji strani brez privoljenja uporabnikov.

 

Avtorske pravice

Enotranjska vsebuje tudi gradiva, ki so zaščitena po avtorskem pravu. Od uporabnikov, ki reproducirajo ali redistribuirajo ta gradiva, se pričakuje, da spoštujejo pogoje in obveznosti, ki jih zahtevajo avtorji oziroma nosilci avtorskih pravic. Tako zaščitena gradiva pa se kljub temu lahko citirajo in uporabljajo dobronamerno, kot dovoljujejo predpisi o avtorskih pravicah, ki splošno dovoljujejo uporabo za nekomercialne izobraževalne in raziskovalne namene. Pri uporabi vsebin enotranjska zunaj portala (v ali na drugih medijih), je potrebni navesti enotranjsko kot vir.

 

Lastništvo in avtorstvo portala in vsebin

Partnerji enotranjske imajo avtorsko pravico do aplikacije portala enotranjska, obenem pa si ne lastijo avtorskih pravic do katerega koli posameznega zapisa v bazi podatkov, ki ga je izdelala posamezna sodelujoča institucija. Avtorstvo zapisov je trajno evidentirano v podatkovni bazi enotranjska.

 

Izjava o dostopnosti

Spletno stran eNotranjska.si smo z dnem 23. 6. 2022 prilagodili tako, da je s pomočjo različnih nastavitev prilagoditve dostopna vsem obiskovalcem. Portal smo prilagodili v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).

 

Stopnja dostopnosti

Spletna stran je prilagojena za vse naprave (računalnike, tablice in mobilne telefone). Prilagoditev se je izvedla s pomočjo smernic srednjega nivoja AA (dvojni A) WCAG 2.0.

 

Dodatne funkcije spletnega portala

 • izbira kontrastne barvne sheme,

 • izbira druge pisave in velikosti,

 • izbira pisave za uporabnike z disleksijo,

 • skok na glavno vsebino, ki je kot prva povezava dostopna s tabulatorjem na vseh straneh,

 • pomik po meniju s smernimi tipkami ali tabulatorjem in skok iz postavke podmenija na nadrejeno postavko s tipko ESC,

 • prikaz trenutne lokacije tabulatorja,

 • samodejni skok tabulatorja v pojavno okno,

 • izhod iz pojavnega okna s tipko ESC in

 • imenovanje regij strani z opcijo role (region) in aria-label.

 

Deli strani, ki niso prilagojeni za vse

Dostopnost spletne strani spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti. Primeri takih vsebin so:

 • pripeti skenirani dokumenti v obliki PDF,
 • videovsebine nimajo tekstualnega prepisa.

 

Omogočamo vam, da se lahko s temi dokumenti seznanite na drug način (lahko nam pišete po pošti ali preko e-pošte, kontaktni podatki so navedeni v nadaljevanju). Dostopnost naše spletne strani nenehno izboljšujemo, da bi zagotovili boljšo dostopnost.

Ta izjava je bila pripravljena dne 23. 6. 2022 na podlagi samoocene.

 

Povratne informacije

Spletna stran je v nenehnem razvoju tako na tehničnem področju kot na izboljševanju uporabniške izkušnje. V primeru težav z dostopom do informacije ali, če imate predlog izboljšave dostopnosti, nam pišite na elektronski naslov: info@kjuc.si .

Na obvestilo ali prošnjo vam bomo v najkrajšem možnem času.

favicon KJUC grb z napisom A (2) BARVNO NRP logo CMYK 02 Notranjci
Copyright ©2022, eNotranjska, Platforma Webtool6, Qualitas , Vse pravice pridržane.